Steder med Sjæl

Vinderne blev kåret
Det var Høve, der løb med sejren i Landsby Makeover 2013. Helge Fredslund og Gitte Hededam sagde i begrundelsen, at alle landsbyer har gjort et imponerende flot stykke arbejde for med fantastisk sammenhold at gøre lige netop deres by bedre at bo i. Vinderen blev valgt, fordi det var den landsby, der havde gjort den største forskel for almenvældet ved at genskabe en kulturhistorisk perle i Høve Stræde. Med de 50.000 kr. fulgte også 20 håndværkertimer fra Odsherreds Erhvervsråd.

Fotokonkurrencen Steder med Sjæl
Maja Sørensen og 7. A. på Vig Skole vandt førstepræmien – en tur i Sommerland Sjælland med hele klassen – med et smukt billede af bådelauget ved Sidingedæmningen. Maja Sørensen

Lasse Junker og 9. klasse på Vallekilde-Hørve Friskole vandt publikumsprisen med 302 “likes” på Facebook, og skal i Vig Bio med popcorn og cola. LasseJunker

Begge præmier er sponsorerede.

Byfest
Kulturminister Marianne Jelved og borgmester Thomas Adelskov til åbning af Stenstrups nye park, Tingstedet. “Det er foreningerne, der har skabt Danmark,” sagde kulturministeren i sin tale til Stenstrups borgere. Landsbyfest m.m 034

Fantastiske makeovers!
“Det har været den bedste dag i min 14-årige politiske karriere i byrådet,” skrev Helge Fredslund på facebook, efter han og resten af dommerpanelet kom hjem fra en imponerende tur rundt til de fem landsbyer, der har lavet makeovers.
Hør reportagen på P4: 5 landsbyer i Odsherred dyster om 50.000.

Egebjerg Landsby M-O Copyright Marianne Diers  (33)

Dommerpanelet foreviget i Egebjergs nye lommepark er Jytte Hilden, Hans Jørgen Olsen, Helge Fredslund, Søren Mosbæk, Birgitte Fink og Gitte Hededam.

Høve Landsby MO Copyright Marianne Diers  (20)

Genetableringen af den bjergtagende udsigt i Høve.

Stenstrup Landsby M-O Copyright Marianne Diers  (1)

Stenstrup har fået en skøn lille park med petanquebane og grillplads.

Herrestrup Landsby M-O Copyright Marianne Diers (24)

Herrestrup har genetableret naturskolen med grillplads. Og herunder har Korvethusene fået kunst op på vægge og trappe.

Korvet Husene N.S. Landsby M-O Copyright Marianne Diers  (3)

Steder med Sjæl
Maj måned er kulturarvsmåned i Odsherred med fokus på kulturarv, skønhed og sammenhold. Du kan se en udstilling på biblioteket i Ansæs, Aksen. Du kan stemme på ti udvalgte bygninger og bygningsværker i Odsherred. Du kan tage med på en lang række ture. Og du kan følge med i konkurrencerne Landsby Makeover og Fotokonkurrencen for unge. Hør reportagen om Steder med Sjæl i radioen:

http://www.dr.dk/P4/Sjaelland/Tema/Kurts/20130512193455.htm

image

Baggrunden for Steder med Sjæl
Det er Bygningskultur 2015, (Kulturstyrelsen og Realdania), der har lavet vandreudstillingen “Steder med sjæl – Hvor er kulturarven i din kommune?” samt internetafstemningen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.